Zelf werk ik als freelance online marketing specialist, en ik merk dat veel bedrijven nog niet helemaal door hebben wat al de voordelen zijn van het samenwerken met een freelancer. Want dat zijn er best wat! Twijfelt u zelf nog of het zin heeft om een freelancer in te huren? Dan kunnen deze zeven tips u wellicht overhalen. Een freelancer inhuren heeft veel voordelen.

1. Een frisse blik

Een freelancer ziet uw bedrijf met een frisse blik. Zo kunnen ze u op dingen wijzen die u zelf niet meer ziet en hebben ze vernieuwende ideeën. Een freelancer inhuren is daarom ook een goed idee als u het inzicht van een buitenstaander nodig heeft.

2. Veelzijdige kennis en ervaring

Freelancers werken voor veel verschillende bedrijven waardoor ze een veelzijdige kennis opdoen. Door deze ervaring kunnen ze inspelen op verschillende situaties. Ook zien ze hoe het er bij verschillende bedrijven aan toe gaat wat ze waardevolle kennis en inzichten geeft.

3. Relatief lage kosten

Op het eerste gezicht lijkt het inhuren van een freelancer altijd duur, want er worden relatief hoge uurprijzen gevraagd. Maar als werkgever moet u niet vergeten dat u geen sociale lasten hoeft te betalen, geen plek in een kantoor vrij hoeft te maken en ook niet te maken heeft met ziekteverlof of vakantiegeld. Daarnaast zijn er weinig administratieve handelingen nodig om een freelancer in te huren. Ook dit scheelt weer tijd én dus geld. Uiteindelijk blijkt die freelancer daardoor juist goedkoop te zijn!

4. Flexibel

Freelancers plannen zelf hun uren in waardoor ze vaak heel flexibel inzetbaar zijn. Dat betekent dat u de freelancer alleen inhuurt wanneer u hem of haar nodig heeft. Niets vaste contracten, u betaalt alleen wanneer u de hulp van de freelancer nodig heeft.

5. Ondernemersmentaliteit

Freelancers zijn kleine ondernemers en begrijpen u als ondernemer daarom heel goed. Zo weten ze dat u de kosten laag wilt houden, snel resultaat wilt zien en dat alleen het beste goed genoeg is. Ook is een freelancer een ware duizendpoot omdat hij of zij alle facetten van een kleine onderneming zelf uitvoert. De marketing, administratie en de klantenservice behoren allemaal tot de dagelijkse werkzaamheden van een freelancer.

6. Onafhankelijk

Naast dat freelancers flexibel zijn, werken ze ook onafhankelijk. Ze hebben kennis van hun vak en hebben geen uitgebreide begeleiding nodig om hun werk goed uit te voeren.

7. Gemotiveerd

De ondernemende freelancer heeft elke keer een nieuwe opdracht. Dit maakt freelancers gemotiveerd om elke klus goed uit te voeren, want het is immers hun eigen imago die ze hoog moeten houden. De afwisseling tussen verschillende opdrachten houdt de freelancer ook scherp.

Een freelancer inhuren

Denkt u er aan om een freelance online marketing specialist in te huren? Zoek dan niet verder! Ik help u graag met uw opdracht op het gebied van online marketing of communicatie.

Related Posts

Freelance

Samenwerking met SEO tekstschrijfster

Twee kunnen meer dan één en daarom heeft Linda besloten om haar krachten te bundelen met een andere SEO tekstschrijfster. Op deze manier kan Linda-vanlaar.com met nog meer expertise en veelzijdigheid aan uw vragen tegemoet Read more...

Freelance

Nieuw project: webshop met duurzame en fair trade kleding

Ik heb groot nieuws! Ik ben naast mijn werkzaamheden als freelance marketeer een webshop begonnen: MaeSue.com. Een webshop met duurzame en fair trade kleding. MaeSue.com is sinds april 2018 live. Webshop met duurzame en fair trade kleding Read more...