Het ene bedrijf is al jaren bezig met social media terwijl de andere denkt dat het nergens voor nodig is. Waarom zou je social media inzetten voor je bedrijf? In deze blog beschrijf ik de drie belangrijkste reden waar je social media zou moeten inzetten als MKB.

1. Social media is een goedkope manier van marketing

Als MKB heb je niet altijd een groot budget voor marketing. Social media is daarom de perfecte manier om meer bekendheid te verkrijgen voor geen of een klein budget. Social media kanalen zijn gratis en als klein bedrijf is een paar uur per week voldoende om een pagina te onderhouden. Wil je nóg meer views? Kies dan voor social media marketing. Hiermee bereik je met een laag budget de juiste doelgroep.

2. Social media is de nieuwe klantenservice

Via social media kan je in contact blijven met je bestaande klanten zodat je ze op de hoogte kan houden van nieuwe producten of aanbiedingen. Maar de klant kan ook jouw op een laagdrempelige manier benaderen met een vraag, klacht of opmerking. Als jij deze op een goede manier afhandelt heb je een tevreden klant. En een tevreden klant komt hoogstwaarschijnlijk bij je terug. Tegenwoordig wordt er bijna van je verwacht om ten minste op Twitter of op Facebook benaderd te kunnen worden met een vraag. Als je als bedrijf actief bent op social media is het wel belangrijk dat je dagelijks reageert op de berichten. 

3. Kom als MKB in contact met de juiste doelgroep

Via hashtags of onderwerpen worden jouw berichten en pagina op social media kanalen gefilterd. Als er op een passend onderwerp wordt gezocht komen mensen daarom direct bij jou terecht. Zo vindt de juiste doelgroep jou direct. Daarnaast zijn er verschillende social media voor verschillende doelgroepen. Ben je een B2B bedrijf? Kies er dan voor om uitgebreid actief te zijn op LinkedIn. Heb je een DIY bedrijf? Dan is Pinterest dé plek om je producten te laten zien.

Tip: wees actief in gerelateerde groepen of voeg je in gesprekken over onderwerpen waar jouw bedrijf verstand van heeft. Mensen zullen zo opmerken dat jij kennis hebt van zaken.