Teksten voor uw website

Heeft u een nieuwe website maar nog geen tekst? Laat mij als seo tekstschrijver de webteksten voor u schrijven. Voor prettig leesbare teksten die de aandacht van de lezer vasthouden. Mijn webteksten overtuigen de bezoeker van uw dienst of product. Daarnaast zijn mijn teksten zoekmachine geoptimaliseerd (SEO) zodat de website hoger in de zoekresultaten terecht komt. Met de SEO-webteksten heeft u daarom twee vliegen in één klap: goede teksten én een hoger resultaat in zoekmachines.

Webteksten van een SEO-tekstschrijver

Ik heb uitgebreide ervaring met het schrijven van SEO-webteksten. Mijn teksten zijn in correct Nederlands geschreven en lezen prettig. Ik leeft me in in uw doelgroep en uw bedrijf en pas de inhoud van de tekst hierop aan. U kunt mij ook inhuren voor het redigeren van bestaande webteksten of SEO-technische aanpassingen van uw website. 

 “Kwalitatieve webteksten en hoger resultaat in zoekmachines”

Zoekmachine geoptimaliseerde webteksten

Naast een fijne leesbare tekst zorg ik er ook voor dat de tekst SEO-technisch goed in elkaar zit. SEO staat voor 'Search Engine Optimalization' wat in het Nederlands 'Zoekmachine optimalisatie' betekent. Door SEO komt uw website hoger in zoekresultaten van zoekmachines terecht. Dit geeft u een grote voorsprong op uw concurrenten. Wanneer u mij webteksten laat schrijven, optimaliseren ik meteen de volledige webpagina voor u. De volgende onderdelen vallen hieronder: 

 • Content-optimalisatie ( Het verwerken van het zoekwoord op strategische plekken in de tekst)
 • Pagina-optimalisatie
 • Afbeeldingoptimalisatie
 •  Interne links
 • Titel en meta-tags
 •  Link met Google Search Console

SEO-zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is de eerste stap in het schrijven van een SEO-tekst. De zoekwoordenanalyse maakt duidelijk op welke zoekwoorden de website hoog kan scoren in Google en andere zoekmachines. Met het inzicht van het zoekwoordenonderzoek schrijf ik relevante en geoptimaliseerde teksten. De uitkomsten van het onderzoek deel ik met u.

Werkwijze

Ik schrijf unieke SEO-teksten. Dit is mijn werkwijze:

1. Kennismaking

In een kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor u kan betekenen. Ik maak kennis met u en uw bedrijf. We bepalen samen het volgende:

 •  Het aantal pagina’s
 •  De onderwerpen van de pagina's
 • De lengte van de websteksten
 • Het doel van de webteksten
 •  Uw doelgroep
 •  Eventuele afbeeldingen
 •  De deadline

2. Zoekwoordenonderzoek

Om de webteksten SEO-technisch sterk te maken, doe ik een zoekwoordenonderzoek. Hiermee kan ik de juiste zoekwoorden vaststellen. Het resultaat van dit onderzoek deel ik met u.

3. Het schrijven van de teksten

De teksten schrijf ik het liefst direct op de website zelf, omdat ik zo meteen de SEO-instellingen kan verbeteren. De webteksten sla ik op als concept. Pas wanneer u het eens bent met mijn werk, zet ik de pagina online. Andere werkwijzen zijn in overleg ook mogelijk.  

4. SEO-optimalisatie van de pagina’s

Ik doorloop de eerder genoemde stappen om de pagina volledig te optimaliseren. 

Samenwerken met een SEO-tekstschrijver

Wilt u mij inhuren voor SEO-webteksten? Neem dan contact met me op om een offerte aan te vragen of neem een kijkje bij mijn tarieven.