Adverteren op Google en partnersites

Als Adwords-specialist creëer en manage ik online advertenties op Google en op partnersites van Google. Dit is dé manier om klanten die uw product of dienst zoeken te benaderen, maar ook om meer naamsbekendheid te verkrijgen. 

De voordelen van online adverteren op zoekmachines (SEA)

 • U kunt mensen bereiken die gericht op uw product of service zoeken
 • U kunt mensen bereiken met bepaalde interesses
 • Het heeft sneller resultaat dan SEO. Uw bedrijf staat eerder bovenaan in de zoekresultaten van Google
 • De resultaten van adverteren met Google Adwords zijn duidelijk meetbaar zodat u precies weet wat het effect is van uw advertenties
 • Er zijn diverse opties mogelijk. Met Google Adwords creëer ik een op maat gemaakte campagne die past bij uw product of dienst.Adwords specialist

Mijn werkwijze 

Als Adwords-specialist creëer ik voor u campagnes met als doel om het maximale rendement, aantal bezoekers en ROI te behalen. Dit is mijn werkwijze:

1. Strategie

Voordat ik voor u aan de slag ga wil ik uw bedrijf eerst goed leren kennen. We beginnen daarom eerst een kennismakingsgesprek. Hierna stel ik een strategie op waarin de volgende zaken worden bepaald:

 • De doelgroep
 • Het doel van de advertenties
 • Op welke kanalen? ( Google, overige partnersites, Youtube, Google Shopping, Apps )
 • Het budget
 • De opzet van de volledige campagne
 • De inhoud van de advertenties
 • De looptijd en planning van de advertenties

Pas wanneer wij het eens zijn over de strategie ga ik voor u aan de slag.

2. Zoekwoordenonderzoek

Het is belangrijk om te bepalen wat de zoekwoorden zijn waarmee uw advertenties goed scoren. Met een zoekwoordenonderzoek wordt dit duidelijk. De resultaten van het onderzoek deel ik met u, zodat u deze ook kunt gebruikten voor uw eigen website.

3. Campagne opzetten

De campagne zal ik volgens de afgesproken strategie opzetten in Google Adwords.

4. Wekelijkse controle

Per week controleer ik of de advertentie(s) goed lopen en welke onderdelen verbeterd moeten worden.

5. Maandelijkse analyse

Aan het einde van elke maand ontvangt u een Google Adwords reportage met een duidelijk overzicht van het resultaat van de advertenties. Aan de hand van de reportage bespreken we wat u eventueel wilt veranderen aan de campagne.

Adwords campagnes – Search only & Display Only

Er zijn twee opties met Google Adwords. Zo kunt u direct adverteren op de zoekmachine Google maar ook op andere partner websites van Google. Welke optie bij u past, hangt af van uw advertentiedoelen.

Search only  –  voor meer verkeer

De eerste optie is Search Only. Bij Search Only komt uw advertentie bij de gekozen zoektermen bovenaan de pagina van Google te staan. Search Only is een goede manier om consumenten te bereiken die al naar uw product of service zoeken. Deze optie zal voor meer verkeer naar uw website of winkel zorgen.

Display only – voor meer naamsbekendheid

De andere optie is Display Only, waarbij uw advertentie op relevante websites te zien is. Met deze optie bereikt u mensen die affiniteit hebben met uw product of dienst. Zo wordt er meer naamsbekendheid genereert. Het is ook mogelijk om voor een combinatie van beide te kiezen.

Samenwerken met een Google Adwords specialist

Kunt u mijn hulp wel gebruiken? Neem dan contact met me op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen.